۴ توصیه کاربردی برای عملی کردن ایده ها

یکی از مشکلاتی که افراد خلاق و اهل مطالعه با آن مواجه هستند، این است که ایده‌های بسیاری به ذهنشان می‌رسد ولی از عملی کردن آن ایده‌ها ناتوان‌اند و یا اصلا نمی‌دانند روند اجرای آنها را از کجا و چگونه شروع کنند.

قصد دارم در ادامه روشی را برای پیاده‌سازی ایده‌های نو توضیح دهم که به احتمال بسیار زیادی با به‌کارگیری آن موفق به دستیابی به هدفتان خواهید شد.

چند بار برایتان پیش آمده است که ایده‌ای در ذهن داشته‌اید و مدت‌ها در مورد چگونگی اجرای آن فکر کرده‌اید و درنهایت بعد از مدتی فراموش شده و یا اینکه آن‌قدر به تعویق انداخته‌اید که ناامید از اجرای آن شده‌اید و یا اینکه نتوانسته‌اید در میان مشغله‌های روزانه زمانی برای اجرای آن بیابید.

 

پست مرتبط: دلیل شکستها همیشه کمبود مهارت نیست + سخنرانی تد در مورد موانع رؤیاها

 

بنویسید

هر آنچه را که در ذهن دارید بر روی کاغذ بیاورید. هیچ چیزی را حذف و یا سانسور نکنید. هیچ محدودیتی برای خودتان قائل نشوید. حتی اگر چندین ایده دارید، همه را با جزئیات بنویسید.

نوشتن ایده‌ها و ثبت آن‌ها باعث می‌شود که افکار ما نظم پیدا کرده و تمامی ذهنیات و دغدغه‌های ما ثبت شوند و از طرفی خطر فراموشی را از بین برود.

حتی عجیب‌وغریب‌ترین ایده‌ها و نظریه‌ها را هم باید ثبت کرد.

بنابراین اولین پیش‌شرط اجرای موفق ایده‌ها نوشتن و ثبت آن‌هاست.

 

پست مرتبط: بهترین زمان برای هدفگذاری مجدد + سخنرانی تیم فریس در تد درمورد هدفگذاری

 

زیاد فکر نکنید

فکر کردن و سنجش شرایط قبل از هر کاری لازم و ضروری‌ست ولی وقتی‌که فکر کردن از یک حدی بیشتر شود، خود مانعی بر سر راه اجرای ایده‌ها خواهد شد.

بسیاری از ایده‌ها در همان مرحله تفکر و سبک و سنگین کردن، متوقف می‌شوند و به جایی نمی‌رسند. سنجش اجمالی شرایط و مشکلات و یافتن راه‌حل‌های کلی برای غلبه بر آن‌ها لازم است ولی تحت هر شرایطی ایده باید اجرایی شود و در فرایند اجرا موانع و مشکلات اصلی و مهم به‌مرور حل شوند.

اگر بیش‌ازحد بر روی ایده‌ای فکر شود، آن ایده به‌مرور نابود می‌شود. بنابراین باید در اولین فرصت ممکن دست به اقدام زد و ایده را به مرحله اجرا درآورد.

 

پست مرتبط: خطر مطالعه و یادگیری زیاد را جدی بگیرید! + سخنرانی تد در مورد مسیر موفقیت

 

ایده‌ها را بی‌ارزش تلقی نکنید

بسیاری از اوقات افراد ایده‌هایشان را قبل از اینکه مکتوب کنند و به‌صورت جدی موردبررسی قرار داده و به اجرا دربیاورند، در مراحل اول مورد قضاوت قرار داده و از مدار بررسی و اجرا خارج می‌کنند.

سعی کنید به ایده‌ها فرصت دیده شدن، ثبت شدن، بررسی، ارائه و اجرا بدهید. ایده باید این فرصت را پیدا کند که خود را نشان دهد در غیراینصورت بسیاری از ایده‌های ناب و عالی در همان مراحل ابتدایی نابود خواهند شد.

 

پست مرتبط: ۴ روش به وجود آوردن احساسات مثبت در خود

 

چندین ایده را باهم اجرا کنید

خیلی از افراد وقتی‌که شروع به اجرای یک ایده می‌کنند، هر ایده دیگری که در حین اجرا به ذهنشان برسد، به آن بی‌توجه بوده و تمام فکر و ذهن خود را بر همان یک ایده‌ای که در حال اجرا دارند، متمرکز می‌کنند.

این کار باعث می‌شود که زندگی و کارهای روزمره برای ما تکراری، یکنواخت و خسته‌کننده شوند و به‌احتمال‌زیاد بعد از مدتی از شرایط خسته و ملول شویم.

با توجه به این موضوع بهتر است چند ایده را در کنار هم در حال اجرا داشته باشیم تا بتوانیم روزهایمان را با فعالیت‌های متنوع سپری کنیم.

توضیح نامربوط: این مشکل در مورد مطالعه و کتاب‌خوانی هم وجود دارد. بسیاری از افراد خود را محدود به مطالعه یک کتاب می‌کنند و تا زمانی که کتابی را به اتمام نرسانند، کتاب دیگری را دست نمی‌گیرند و مطالعه نمی‌کنند. این کار باعث می‌شود ذهن خسته شود و از تنوع بی‌بهره باشد. درحالی‌که ترجیح من این است که کتاب‌هایی با موضوعات مختلف را در سبد مطالعاتی خودمان داشته باشیم تا ذهن احساس خستگی و یکنواختی نکند. علاوه بر این، داشتن سبد مطالعاتی متنوع باعث داشتن ذهنی خلاق و یافتن ایده‌های ناب خواهد شد.

 

پست مرتبط: ۱۰دلیل برای یادگیری مادام العمر + سخنرانی تد درمورد سیستم آموزش

 

تفریح کنید

داشتن تفریح و سرگرمی در کنار کارهای روزمره یکی از پیش‌نیازهای اجرای موفقیت‌آمیز ایده‌ها و پرورش ذهنی خلاق است.

بدون تفریح و سرگرمی زندگی خسته‌کننده خواهد شد. بنابراین تا جایی که امکان دارد باید لحظات خوب را در زندگی تجربه کرد و در میانه اجرای ایده‌ها فرصت لذت بردن از تفریحات را هم به خود داد. در این شرایط است که می‌توان یک زندگی لذت‌بخش همراه با خلاقیت و پیاده‌سازی ایده‌ها را تجربه کرد.

 

پست مرتبط: بایدهایی که باعث شکست ما خواهند شد + سخنرانی آلن دوباتن ( فلسفه موفقیت )

 

جمع‌بندی

یکی از مهارت‌ها و توانایی‌های مهم افراد موفق تفکر خلاقانه و داشتن ایده‌های ناب و اجرای موفقیت‌آمیز آن‌هاست. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که به دلیل نداشتن تفکر و ایده‌های خلاقانه است که نمی‌توانند در زمینه‌های مختلف عملکرد موفقی داشته باشند.

درحالی‌که افراد همه از تفکرات و ایده‌های خلاقانه برخوردار هستند، ولی موضوع مهم‌تر نحوه برخورد با این ایده‌ها و چگونگی اجرای آن‌هاست. درصورتی‌که روش و روند درستی را برای اجرای ایده‌ها برگزینیم، مطمئناً خواهیم توانست کارهای بزرگ و تأثیرگذاری را اجرا کرده و به سرانجام برسانیم.

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

10 دیدگاه

  1. ممنون از راهکارهای مفیدتون
    یه سوال داشتم برا اجرای ایدهایی بزرگ و هزینه بر در صورت تائید شدن هزینه عملی کردن اون به عهده خود شخص می باشد ؟
    یاد در صورت تائید شدن ایده هزینه با ارگان خاصی هست؟

    1. متشکرم دوست عزیز،
      سؤالتون خیلی کلی هست. یعنی نه زمینه کاری معلوم هست و نه ارگانی که با آن طرف هستید.
      از طرفی تامین اعتبار برای اجرا کردن یک ایده، جزو تخصص بنده نیست.
      به خاطر همین دو تا دلیل، پاسخی برای سؤالتون ندارم.
      موفق باشید.

  2. بسیارعالی.وقتی ایده به ذهن ادم میاد همش دنبال تایید دیگران میگردیم.ولی بعد از توضیح ایده ،رنگش میره.تموم میشه انگار.بنظرم ایده با در بسته بهتر میپذه تا وقتی که همه میبیننش.ممنون حسین خان از وبلاگ خوبت

        1. امیرحسین عزیز،
          به نظرم اول کار نیازی به دستیابی به بهترین نتیجه و اجرای ایده به شکلی کامل و جامع نیست،
          کافی است دست به کار بزنی و به ساده‌ترین شکل ممکن شروع به عملی کردن افکارت کنی.
          البته لازمه که در این مسیر از مطالعه بیشتر و استفاده از تجربیات افراد متخصص و صاحبنظر هم غافل نشی.
          موفق باشی.

  3. سلام حسین‌آقا.
    پست مفیدی بود. هم‌زمان با اینکه نوشتن ایده‌ها و به‌وضوح موثر بودنش رو تجربه کردم، از قضاوت کردن و کم‌ارزش تلقی کردن‌شون ضرر دیدم؛ تا این حد که در دونستن تعریف کلمه‌ی ایده به خودم شک کردم!

    1. سلام رضای عزیز
      ممنونم ازت.
      من خودم با اجرای این موارد نتایج خوبی گرفتم. امیدوارم برای همه مفید باشه.
      خیلی خوشحالم که وبلاگت رو جدیدا راه‌اندازی کردی و شروع کردی به نوشتن.
      خیلی خوب می‌نویسی.
      سعی می‌کنم مرتب به وبلاگت سر بزنم.
      موفق باشی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *