۱۲ عادت وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

قبلاً در مطلبی با عنوان «بهترین روش دستیابی به موفقیت» به تأثیرات مهم داشتن عادت‌های مفید در دستیابی به موفقیت‌های بزرگ در زندگی اشاره کردم. در آن نوشته گفتم که تعیین عادات کوچک و داشتن پشتکار و تداوم در انجام آن‌ها می‌تواند تأثیر بزرگی در رسیدن به اهداف و چشم‌اندازها داشته باشد.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای و موفق هم از این قاعده مستثنا نیستند و برای کسب موفقیت‌های بزرگ درزمینه کاری خودشان، مطمئناً عادت‌های کوچک و مؤثری دارند که با مداومت و پشتکار در انجام آن‌ها توانسته‌اند به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند.

عادت‌هایی که وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای دارند، معمولاً در جهت تمرکز بیشتر و کار آیی حداکثری آنان است.

این افراد همواره و در طی فراز و نشیب‌های مختلف زندگی به سعی و تلاش خود ادامه داده و در تلاش جهت برآورده کردن علایق مخاطبانشان کوتاهی نمی‌کنند.

با ایجاد عادت‌های مفید همواره می‌توان شانس دستیابی به موفقیت‌های بزرگ را افزایش داد.

در این نوشته قصد دارم به ۱۲ مورد از عادت‌های بسیار مهم و تأثیرگذار وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای و موفق اشاره کرده و در مورد هرکدام از آن‌ها توضیح مختصری ارائه کنم.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

۱. یادداشت‌برداری همیشه و در همه‌جا

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای همیشه و در همه‌جا در حال یادداشت‌برداری و ثبت نکات و ایده‌هایی هستند که از طریق مطالعه، مشاهده، تفکر و یا تجربه به ذهنشان می‌رسد. همین یادداشت‌ها هستند که درنهایت به ایده‌هایی برای پست‌ها و مطالب عالی برای وبلاگشان تبدیل می‌شوند.

ابزار یادداشت‌برداری اهمیتی ندارد. مهم این است که آن ابزار همواره و در همه‌جا همراهتان باشد.

بهتر است از ابزارهایی استفاده شود که قابلیت نگه‌داری یادداشت‌ها برای مدت طولانی را داشته باشند. علاوه بر آن بهتر است امکان همگام‌سازی با ابزارهای مختلف ازجمله تبلت، گوشی و کامپیوتر را هم داشته باشد.

۲. تمرکز بر یک موضوع خاص

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای معمولاً یک موضوع خاص را انتخاب کرده و بر آن متمرکز می‌شوند.

آن‌ها همواره در مورد آن موضوع می‌آموزند و می‌نویسند. حتی زمانی که می‌خواهند در مورد موضوعی غیر از موضوع اصلی بنویسند، سعی می‌کنند به نحوی آن را به موضوع اصلی ارتباط دهند.

مخاطبان نیز به موضوع وبلاگ آگاه بوده و علاقه‌مند به آن هستند و به همین دلیل همیشه پیگیر مطالب آن خواهند بود.

۳. یادگیری تکنیک‌های سئو

بعضی از وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای اذعان دارند که در ابتدای کار و حتی بعدها توجهی به تکنیک‌های سئو نداشته‌اند و اقدامی برای بهینه‌سازی محتوایشان برای موتورهای جستجو نکرده‌اند.

تنها کاری که این دسته از وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای و موفق انجام می‌دهند صرفاً نوشتن و تولید محتوا برای مخاطب و جلب رضایت او بدون توجه به تکنیک‌های سئو هست.

ولی اگر شما هم توجه زیادی به تعداد مخاطب و نرخ افزایش مخاطبان دارید، بهتر است که آشنایی کافی با تکنیک‌های سئو و اصول بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو داشته باشید.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

بسیاری از مخاطبان از طریق موتورهای جستجو به وبلاگ شما هدایت خواهند شد و اگر شما دوست دارید این کار با سرعت و نرخ بیشتری صورت گیرد بهتر است که ملاحظات تکنیکی مدنظر موتورهای جستجو را در تولید محتوا در نظر بگیرید.

ازجمله اقدامات اولیه که می‌توان در راستای سئو انجام داد، انجام مطالعات و تحقیقات درزمینه کلمات کلیدی، توجه به آمار و ارقام بازدید وبلاگ و همچنین نظرات مخاطبان است تا از نتایج آن‌ها برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین کلمات کلیدی و استفاده از آن کلمات در تیترهای اصلی، تیترهای فرعی و عناوین بهره برد.

۴. به حداقل رساندن مزاحمت‌ها در حین نوشتن

یکی از مواردی که در نویسندگی و تولید محتوا بسیار مهم و تأثیرگذار است، عدم ایجاد مزاحمت و حواس‌پرتی در هنگام نوشتن و فرایند تولید محتواست.

حواس‌پرتی باعث به هم خوردن تمرکز و پاره شدن رشته افکار تولیدکننده محتوا می‌شود و مطمئناً برگشت به حالت اولیه و به دست آوردن تمرکز از بین رفته زمان‌بر خواهد بود.

علاوه بر آن، انجام چند کار هم‌زمان هم باعث کاهش میزان بازدهی افراد خواهد شد. به همین دلیل توصیه اکید می‌شود از چندکارگی در همه کارها مخصوصاً وبلاگ‌نویسی پرهیز کنید.

یکی از عوامل مزاحم در تمرکز، هشدارهای گوشی تلفن همراه است که می‌توان با خاموش کردن گوشی و یا بی‌صدا کردن آن، میزان مزاحمت ایجادشده از طریق آن را به حداقل رساند.

۵. شبکه‌سازی و ارتباط با دیگران

وبلاگ‌نویسی کار انفرادی است که شاید انجام این کار انفرادی برای برخی افراد بسیار سخت و آزاردهنده باشد.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای صرفاً به تولید محتوا و نوشتن برای وبلاگ شخصی‌شان اکتفا نکرده و برای ارتباط با دیگر وبلاگ‌نویسان و شبکه‌سازی با آن‌ها هم اقدام می‌کنند.

این روزها در شبکه‌های مختلف اجتماعی ازجمله تلگرام و فیس‌بوک گروه‌های مختلفی درزمینه وبلاگ‌نویسی به‌صورت عمومی و همچنین زمینه‌های تخصصی شکل گرفته است. وبلاگ‌نویسان می‌توانند با عضویت در این گروه‌ها از راهنمایی‌های اعضا و مباحث صورت گرفته در گروه استفاده کرده و تجربیات و اطلاعات خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.

در وبلاگ‌نویسی، شبکه‌سازی علاوه بر اینکه باعث یادگیری مهارت‌های مختلف و نکات مفید می‌شود، بلکه موجب می‌شود افراد از فضای انفرادی و تنهایی خود برای مدتی خارج‌شده و با همکاران خود ارتباطات حرفه‌ای و دوستانه برقرار کنند.

۶. تولید محتوا در حجم زیاد

مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مهارت برای وبلاگ‌نویسی، مهارت نویسندگی است.

یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای، بایستی نویسنده خوبی هم باشد.

برای کسب مهارت درزمینه نویسندگی راهی جز زیاد نوشتن وجود ندارد و تنها با زیاد نوشتن است که می‌توان به یک نویسنده حرفه‌ای تبدیل شد.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای به‌صورت افراطی می‌نویسند و تولید محتوا می‌کنند. آن‌ها از نوشتن و انتشار پست‌ها خسته نمی‌شوند و نشستن در مقابل کامپیوتر برایشان لذت‌بخش‌ترین کار است.

برای تبدیل‌شدن به یک وبلاگ‌نویس موفق باید سخت کارکنید و از نوشتن و انتشار پست خسته نشوید.

۷. نوشتن به‌صورت مختصر و مفید

مردم برای یادگیری یا کسب اطلاعات مفید و کاربردی به وبلاگ‌ها مراجعه می‌کنند.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای هم به‌خوبی به این موضوع آگاه هستند؛ بنابراین می‌دانند که بایستی تا جایی که می‌توانند، مطالب کوتاه، مفید و کاربردی تولید کنند تا بتوانند رضایت مخاطبان خودشان را جلب نمایند.

ازجمله کارهای ضروری جهت جلب رضایت مخاطبان، نوشتن پاراگراف‌های کوتاه، مشخص کردن تیترهای فرعی مناسب در نوشته برای مرور آسان نوشته توسط مراجعه‌کننده، نوشتن جملات کوتاه و به کار بردن لیست‌ها در محتوا است.

بنابراین رعایت اختصار و مفید بودن پست، یکی از عادت‌های مهم وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای است.

۸. یادگیری مداوم

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای همواره در حال مطالعه و یادگیری هستند. یک وبلاگ‌نویس موفق همیشه ایده‌ای تازه برای نوشتن دارد.

برای اینکه هرروز بتوان مطلبی مفید نوشت، باید همواره آموخت و آموخته‌ها را به‌صورت پست‌هایی منتشر کرد. این کار باعث استقبال مخاطبان خواهد شد.

اگر می‌خواهید به یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای تبدیل شوید باید همیشه در حال یادگیری باشید. کنجکاو باشید و مغزتان را همواره در حالت فعال نگه‌دارید.

عاشق یادگیری بودن، نه‌تنها باعث خواهد شد شما به یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای تبدیل شوید بلکه زندگی را برایتان بسیار شیرین و خوشایند خواهد کرد.

۹. داشتن نظم و مداومت در تولید محتوا

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای در کارشان بسیار منظم هستند و به‌صورت مداوم محتوا تولید می‌کنند. آن‌ها روزانه می‌نویسند و منتشر می‌کنند.

آن‌ها دارای تقویم محتوا هستند و بر اساس آن تقویم، محتوا تولید می‌کنند و بسیاری از مخاطبان را نیز به خاطر داشتن نظم و تداوم در انتشار پست‌ها توانسته‌اند با خود همراه سازند.

آن‌ها می‌دانند که موفقیت با تلاش مداوم و پشتکار به دست می‌آید و به همین دلیل هیچ‌وقت از تلاش و کوشش دست برنمی‌دارند.

۱۰. داشتن چشم‌انداز و برنامه مشخص

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای همواره یک هدف اصلی و چشم‌انداز برای دستیابی به آن دارند و کلیه فعالیت‌ها، مطالعات و نوشته‌هایشان را بر اساس آن برنامه و چشم‌انداز تنظیم کرده و انجام می‌دهند.

یک وبلاگ‌نویس موفق همواره به نظرات و دیدگاه‌های مخاطبان خود پاسخ داده و آن‌ها را مدنظر قرار می‌دهد. ولی برنامه کلی و فعالیت‌های او درمجموع در جهت دستیابی به چشم‌انداز اصلی است.

۱۱. داشتن نظم شخصی

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای به‌ عنوان فریلنسر کار می‌کنند و معمولاً دفتر کار شخصی خودشان را دارند و یا در خانه مشغول به کار هستند؛ بنابراین خودشان مسئول نظم شخصی و رعایت اصول کاریشان هستند.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

اگر شما هم قصد دارید به یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای تبدیل شوید بهتر است بدانید که هیچ‌کس به شما نخواهد گفت دیر شد و یا کسی شمارا به خاطر عقب افتادن کارهایتان سرزنش نخواهد کرد. بلکه این خود شما هستید که مسئولیت برقراری نظم و ترتیب در انجام کارها و تحویل به‌موقع آن‌ها را بر عهده دارید.

برای تبدیل‌شدن به یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای تنها نویسنده خوب بودن و داشتن ایده‌های ناب کافی نیست بلکه حتماً باید نظم شخصی هم داشته و همواره در پی یادگیری اصول توسعه فردی باشید.

۱۲. اشتراک‌گذاری پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی

این روزها که میزان حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی افزایش چشمگیری داشته است و بسیاری از افراد زمان زیادی را در این پلتفرم‌ها سپری می‌کنند، به اشتراک‌گذاری پست‌های وبلاگ در این شبکه‌ها برای جذب و هدایت مخاطبان به وبلاگ امری ضروری است.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای و موفق معمولاً در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و مخاطبان زیادی در این پلتفرم‌ها دارند و با به اشتراک‌گذاری لینک و خلاصه‌ای از پست‌های خود، تعداد زیادی از افراد را به وبلاگ خودشان هدایت می‌کنند.

وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

جمع‌بندی

در این پست سعی کردم عادت‌های مهم وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای را که تأثیر زیادی در موفقیتشان داشته است، برایتان شرح دهم.

۱۲ عادت گفته‌شده عبارت‌اند از:

  • یادداشت‌برداری همیشه و در همه‌جا
  • تمرکز بر یک موضوع خاص
  • یادگیری تکنیک‌های سئو
  • داشتن چشم‌انداز و برنامه مشخص
  • به حداقل رساندن مزاحمت‌ها در حین نوشتن
  • شبکه‌سازی و ارتباط با دیگران
  • تولید محتوا در حجم زیاد
  • نوشتن به‌صورت مختصر و مفید
  • یادگیری مداوم
  • داشتن نظم و مداومت در تولید محتوا
  • داشتن نظم شخصی
  • اشتراک‌گذاری پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی

با رعایت موارد گفته‌شده و به وجود آوردن این عادت‌ها در خودتان، به‌راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توانید به یک وبلاگ‌نویس حرفه‌ای و موفق تبدیل شوید و درآمد بالایی از این راه کسب کنید.

اگرچه بزرگان نویسندگی و تولید محتوا توصیه می‌کنند که برای دستیابی به موفقیت در این حرفه، به‌هیچ‌وجه پول و ثروت و درآمد بالا را به‌عنوان انگیزه در نظر نگیرید و این کار را تنها و تنها به دلیل لذت بردن و خوشایند خودتان انجام دهید. در این صورت است که کسب موفقیت‌های بزرگ ممکن خواهد شد.

توصیه بسیار مهم دیگر برای موفقیت در وبلاگ‌نویسی، داشتن سبک نوشتاری شخصی و صدای خودتان در نوشته‌هایتان است که بیشترین تأثیر را در جذب مخاطب و به دست آوردن اعتبار و موفقیت در دنیای وبلاگ‌نویسی خواهد داشت.

 

مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

۱۵ دلیل برای داشتن وبلاگ شخصی

۱۰ روش ایده پردازی برای وبلاگ نویسی

توسعه برند شخصی با وبلاگ نویسی

این روزها همه تولیدکننده محتوا هستند، شما چطور؟

 

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *