۴اقدام ساده برای دیده شدن پست‌های وبلاگ + سخنرانی درمورد اهمیت فعالیت آنلاین

دیده شدن پست‌های وبلاگ توسط موتورهای جستجو

افرادی که پیوسته و به‌صورت مرتب وبلاگ نویسی می‌کنند، هرکدام اهداف و انگیزه‌های خاص خودشان را برای این کار دارند.

هدفی که بین اکثر وبلاگ نویسان مشترک است و همگی علاقه‌مند به آن هستند، دیده شدن و مطالعه مطالب آنان توسط حداکثر افراد و مخاطبان است.

البته راه‌ها و روش‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. اما مهم‌ترین و بهترین روش، جذب بیشترین ترافیک از طریق موتورهای جستجو است.

موتورهای جستجو که فراگیرترین آن‌ها گوگل است، روش‌ها و الگوریتم‌های مختلفی برای شناسایی، انتخاب و رتبه‌بندی مطالب برای نمایش به کاربران خود دارند.

در این میان فعالان فضای وب همواره می‌کوشند با روش‌های مختلف به صفحه اول و رتبه‌های بالای گوگل راه پیدا کنند تا توسط مخاطب دیده شده و از این طریق ترافیک بالایی جذب کنند.

البته با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته و هوشمندسازی الگوریتم‌های جستجوی گوگل به‌مرور بازخوردهای کاربران، میزان درگیری مخاطب با محتوا و مفید بودن مطالب ارائه‌شده، وزن و تأثیر بیشتری نسبت به روش‌های تکنیکی سئو پیدا می‌کنند و مهم‌تر تلقی می‌شوند.

بااین‌وجود نباید از برخی از تکنیک‌های بهینه‌سازی پست‌های وبلاگ برای موتورهای جستجو که اتفاقاً می‌توانند در بهبود کیفیت پست برای مخاطب هم تأثیر مثبتی داشته باشند، غافل شد. برخی تکنیک‌های سئو وجود دارند که با میزان رضایت و درگیری مخاطب با محتوا همبستگی دارد.

در این میان شاید برخی افراد ادعا داشته باشند که میزان مراجعه و ترافیک وبلاگ برایشان اهمیتی نداشته و انگیزه‌ای برای این کار ندارند.

ولی درصورتی‌که کسی زحمت زیادی برای نگارش و آماده‌سازی یک مطلب مفید و کاربردی برای دیگران متحمل می‌شود، مطمئناً در صورت خوانده شدن متن نوشته‌شده توسط تعداد افراد بیشتر، لذت و خوشحالی بیشتری نصیبش خواهد شد.

ازاین‌رو در این پست قصد دارم چند روش ساده را که می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود ساختار پست‌ها و همچنین دیده شدن آن‌ها توسط گوگل داشته باشد، توضیح دهم.

 

پست مرتبط: دلایل اصلی دیده نشدن محتوا توسط گوگل

 

۱. انتخاب کلمات کلیدی مناسب

روش‌های متعددی برای انتخاب کلمات کلیدی در مقالات مختلف توضیح داده شده است. ازجمله این روش‌ها استفاده از Keyword Planner گوگل، سیستم Google Trends و یا توجه به کلمات کلیدی پیشنهادی موتور جستجوی گوگل است.

به نظر من درصورتی‌که توجه بیش‌ازاندازه به انتخاب کلمات کلیدی و تعیین آن با استفاده از سیستم‌های موجود بکنیم، شاید به‌مرور باعث کاهش کیفیت و زیبایی نوشته‌های ما شود. بنابراین پیشنهادی که دارم، کمک گرفتن از این سامانه‌ها برای انتخاب کلمات کلیدی بعداز انتخاب موضوع و بر اساس پستی است که می‌خواهیم بنویسیم.

هرکدام از ما هنگام شروع به نوشتن یک پست وبلاگ، موضوع و مطلب مشخصی را در ذهن داریم که تصمیم گرفته‌ایم آن را در قالب نوشته به مخاطبانمان توضیح دهیم. برای انتخاب کلمه کلیدی آن پست می‌توان از پیشنهادات ابزارهای گفته‌شده استفاده کرد. شاید این کار باعث شود که ترکیب کلمات بهتری برای مفهوم موردنظرمان بیابیم.

 

پست مرتبط: ۸ توصیه برای نوشتن متن‌هایی که بهترین ارتباط را با مخاطب برقرار کنند

 

توصیه دیگر استفاده از کلمات کلیدی طولانی است. این کار دو مزیت عمده دارد.

مزیت اول این که رقابت کمتری برای کلمات کلیدی طولانی در فضای وب وجود دارد و این باعث می‌شود که راحت‌تر بتوانیم در یک سری از کلمات کلیدی به رتبه‌های بالاتر راه یابیم.

مزیت دوم هم تخصصی شدن نوشته و احتمال بالای دیده شدن توسط فردی است به دنبال مطلب مشابه می‌گردد.

برای مثال رقابت بالایی در گوگل برای کلمه کلیدی «اعتماد به نفس» وجود دارد. ولی درصورتی‌که شما کلمه کلیدی «افزایش اعتماد به نفس در محل کار» و یا «اعتماد به نفس در نوجوانان» را انتخاب کنید هم باعث تخصصی شدن نوشته‌تان می‌شوید و هم اینکه میزان رقابت برای این کلمه کلیدی بسیار کمتر از کلمه کلیدی اول است.

موضوع مهمی که باید توجه ویژه‌ای به آن بکنید این است که در نظر داشته باشید که شما در حال نوشتن پست برای مخاطبانتان هستید نه موتورهای جستجو. بنابراین بهتر است بیشترین تلاش برای نوشتن متنی مفید و ایجاد درگیری برای مخاطب صورت گیرد.

 

پست مرتبط: شش اصل بازاریابی محتوایی

 

۲. ارجاع به وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های دیگر

سعی کنید در پست‌هایی که می‌نویسید به وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های دیگر که مطالب مفید و کاربردی در خصوص موضوع موردنظر شما دارند، ارجاع دهید.

ترسی از ارجاع خوانندگانتان به وبلاگ‌های معروف‌تر و معتبرتر نداشته باشید. این کار باعث افزایش اعتبار وبلاگ شما، آشنایی مخاطبانتان با منابع و مراجع معتبرتر و بهتر و یادگیری بیشتر و مؤثرتر آنان خواهد شد.

علاوه بر آن، این اقدام باعث افزایش اعتبار و بهبود جایگاه شما در نزد مخاطبانتان خواهد شد و خوانندگانتان وبلاگ شما را جایی برای یافتن منابع و وبلاگ‌های مفید برای موضوعات مدنظرشان خواهند یافت که دغدغه اصلی آن یادگیری و رشد مراجعین است.

این کار در بلندمدت باعث برگشت بیشتر مخاطبان به وبلاگ شما خواهد شد.

 

پست مرتبط: ۱۵ توصیه برای سئو در بازاریابی محتوا

 

۳. ارجاع به پست‌های دیگر وبلاگ

سعی کنید در میان متن پست‌هایتان به مطالب و پست‌های دیگر که ازنظر موضوعی مرتبط هستند، ارجاع دهید. این کار علاوه بر اینکه باعث می‌شود مخاطبان مطالعه جامع و کاملی در مورد موضوع موردنظرشان داشته باشند، بلکه برای بهبود جایگاه وبلاگتان در رتبه‌بندی موتورهای جستجو هم بسیار مؤثر خواهد بود.

اگر در وبلاگتان به‌صورت مرتب در مورد یک موضوع تخصصی می‌نویسید، بهتر است هراز چند گاهی مقالاتی جامع در مورد آن موضوع بنویسید و در میانه آن به کلیه پست‌های مرتبط با موضوع لینک دهید.

 

پست مرتبط: اصول بازاریابی محتوا

 

۴. پست وبلاگ را در قالب ساختار مناسبی بنویسید

این روزها که مهم‌ترین و گران‌بهاترین دارایی توجه است، جلب‌توجه دیگران بسیار دشوار شده است. ولی بااین‌وجود همچنان متن‌های طولانی از نظر گوگل محبوب‌تر و بهتر هستند.

بنابراین درعین‌حال که سعی می‌کنید متن‌های جامع، کامل و طولانی‌تری بنویسید، باید در انتخاب ساختار متن هم دقت و توجه کافی را به‌کارگیرید به‌طوری‌که خواننده بتواند با یک مرور کلی و سریع نوشته شما، متوجه مطالب و موضوعات اشاره‌شده در آن بشود و در خصوص ادامه مطالعه و یا بستن صفحه تصمیم بگیرد.

 

پست مرتبط: راه‌اندازی کسب و کار با بازاریابی محتوا

 

جمع‌بندی

موارد تکنیکی متعددی برای نوشتن یک پست وبلاگ به‌منظور کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو وجود دارد.

در این پست سعی کردم چهار مورد از ساده‌ترین و تأثیرگذارترین این موارد را توضیح دهم که با رعایت آن‌ها به‌مرور می‌توان جایگاه وبلاگ را در موتورهای جستجو بهبود داده و مخاطبان بیشتری را از این طریق جذب کرد.

برای به دست آوردن جایگاه بهتر در نتایج موتورهای جستجو بایستی هم‌زمان در پی کسب رضایت مخاطبان و موتورهای جستجو باشید و پست‌های وبلاگتان را برای هر دو بهینه کنید. به این معنی که علاوه بر رعایت تکنیک‌های سئو، نوشته‌هایتان برای مخاطبانتان هم مفید، مناسب و جذاب باشد.

 

پست مرتبط: چرا باید محتوای رایگان تولید کنیم؟

 

اهمیت فعالیت در فضای وب و شبکه‌های مجازی

در ادامه یک سخنرانی تد را مشاهده خواهید کرد که در آن سخنران از استعاره خال‌کوبی برای فعالیت در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند و در آن با تعریف چهار افسانه جالب از یونان باستان، چهار هشدار بسیار مهم در مورد فعالیت در فضای آنلاین به ما می‌دهد.

پست مرتبط: تد چیست ؟ (همه چیز درباره کنفرانس های تد)

 

منبع مقاله

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *