۸ دلیل برای مطالعه + سخنرانی تد درمورد تأثیر مطالعه بر آگاهی و زندگی ما

این روزها که اتفاقات عجیب و غریبی در کشورمان رخ می‌دهد، بسیاری از افراد جامعه در حال تجزیه و تحلیل شرایط و گاها به دنبال یافتن دلایل و ریشه‌های مشکلات هستند. هرکسی نظری می‌دهد و هر کارشناسی یادداشت و تحیلی برای این موضوع می‌نویسد. دلایل و عوامل مختلفی برای پیشامدهای اخیر عنوان می‌شود و هر کسی راه‌حل خاص خودش را ارائه می‌دهد.

به نظر من تنها و تنها دلیل این مشکلات کمبود دانش و آگاهی در بین اقشار مردم است که ناشی از کمبود مطالعه است. تا زمانی که سرانه مطالعه ما در حد چند دقیقه بماند، نه بهبود آن‌چنانی حاصل خواهد شد و نه مشکلاتمان حل می‌شوند. شاید با استفاده از برخی روش‌ها و سیاست‌ها بتوان بخشی از کمبودها و معضلات را به‌صورت موقت حل کرد ولی مشکلات اساسی کشور و مردم همچنان باقی خواهند ماند.

اولین گام در این مسیر باور و اعتقاد به این نکته است که امروز برای ما مطالعه و آگاهی واجب‌تر و ضروری‌تر از نان شب است. منظور از مطالعه افزایش آگاهی عمومی و درک عمیق مسائل است. البته لازم به بیان نیست که با افزایش سرانه مطالعه در کشور هم، این مشکلات و معضلات یک‌شبه حل نخواهند شد. بلکه این مسیر بلندمدت بوده و در گذر سالیان به‌مرور کشور به سمت توسعه حرکت خواهد کرد. اما اولین گام، ایجاد تمایل و اشتیاق در مردم برای مطالعه و به تبع آن افزایش سطح آگاهی و فرهنگ عمومی در جامعه است.

 

۸ دلیل برای مطالعه

مطالعه علاوه بر دستاوردهای ملی و کلانی که می‌تواند داشته باشد، در زندگی فردی نیز می‌تواند تأثیرات مهمی بگذارد که در ادامه سعی می‌کنم به‌اختصار به برخی از آن‌ها اشاره‌کنم.

 

پست مرتبط: راهکارهایی برای مطالعه اثربخش

 

۱. افزایش علم و آگاهی

مهم‌ترین و واضح‌ترین دستاورد مطالعه کسب آگاهی و دانش در زمینه‌های مختلف است. هر چیزی که ما مطالعه می‌کنیم باعث ورود مقداری دانش و اطلاعات به ذهنمان می‌شود. ما نمی‌دانیم این علم و دانش چه زمانی به کارمان خواهد آمد ولی هرچقدر که آگاهی و دانش ما زیاد باشد، بهتر می‌توانیم با چالش‌ها و مشکلات زندگی برخورد کنیم و در زمانی که نیاز است، عملکرد مناسبی داشته باشیم.

علاوه بر این شغل، اموال، پول و … چیزهایی هستند که هرلحظه امکان از دست دادنشان وجود دارد ولی علم و دانشی که از طریق مطالعه به دست می‌آید جزو دارایی‌هایی است که همیشه با ما خواهد بود.

مطالعه کتب با موضوعات مختلف باعث می‌شود که علم و آگاهی ما از جنبه‌ها و دیدگاه‌های مختلف گسترش یابد.

 

پست مرتبط: دو تجربه شخصی برای مطالعه اثربخش + فیلم کوتاه آموزشی

 

۲. کاهش استرس

مهم نیست که ما در زندگی روزانه، روابط شخصی و روابط شغلی چقدر استرس داریم. فقط کافی است که خودمان را در دل یک رمان جذاب رها کنیم. مطالعه رمان باعث درگیری روح و فکر ما با داستان می‌شود و ما را از دغدغه‌ها و استرس‌های روزانه رهایی می‌بخشد. مقالات، مجلات و کتب علمی هم می‌توانند چنین تأثیری داشته باشند.

تحقیقات نشان می‌دهند، مطالعه باعث کاهش استرس می‌شود. تنها شش دقیقه مطالعه کافی ست تا نرخ ضربان قلب و تنش در عضلات نسبت به حالتی که استرس داریم به میزان زیادی کاهش یابد. (+)

 

پست مرتبط: ترافیک لذت‌بخش با مطالعه

 

۳. تحریک ذهنی

یکی از اقداماتی که باعث کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر و سایر بیماری‌های ذهنی می‌شود، فعالیت و تحریک ذهنی و فکری است. مغز هم مانند سایر اعضای بدن برای تقویت و حفظ قدرت اولیه خود نیاز به تمرین و ورزش دارد و یکی از اقداماتی که باعث تحریک و به‌کارگیری فکر و ذهن می‌شود، مطالعه است.

برای مثال وقتی‌که یک رمان می‌خوانیم، بایستی اتفاقات، شخصیت‌ها و روند داستان را به خاطر بسپاریم و مدام با خود مرور کنیم. این خود یک ورزش ذهنی خوب و تأثیرگذار است.

 

پست مرتبط: نقش میزان مطالعه و آگاهی مردم در توسعه ملی

 

۴. توسعه واژگان

ما هرچقدر بیشتر کتاب بخوانیم، با لغات و واژگان بیشتری آشنا می‌شویم و با افزایش میزان مطالعه، به خاطر سپاری واژگان و لغات هم بهتر اتفاق می‌افتد. این کار علاوه بر اینکه باعث توسعه دایره واژگانی ما می‌شود، قدرت و توانایی سخنوری ما را نیز به میزان زیادی بهبود خواهد بخشید.

 

۵. بهبود مهارت‌های نوشتاری

افزایش دایره واژگان و مطالعه انواع و اقسام سبک‌ها و روش‌های نگارشی نویسندگان مختلف باعث می‌شود که مهارت نگارشی ما هم تقویت شده و به‌مرور بهتر شود.

 

پست مرتبط: ۳ توصیه برای استفاده بهینه از زمان + سخنرانی تد درمورد قدرت زمان

 

۶. بهبود توجه و تمرکز

امروزه با گسترش اینترنت و فراگیری استفاده از شبکه‌های اجتماعی و ارتباط آنلاین دائمی با دیگران، تمرکز و توجه افراد روزبه‌روز کمتر شده و به کالایی کمیاب تبدیل شده است. مطالعه کتاب و تمرکز بر داستان و شخصیت‌های آن در این شرایط باعث خواهد شد گاهی توجهمان را به موضوع مشخصی متمرکز کرده و از این طریق مهارت فراموش‌شده خودمان را تقویت کنیم.

 

۷. کسب آرامش

در این دنیای شلوغ، مطالعه یک رمان یا یک کتاب انگیزشی و روحیه‌بخش می‌تواند باعث به وجود آمدن آرامشی بزرگ در وجود ما شود. بارها اتفاق افتاده که در دست گرفتن کتابی جذاب و خواندنی در میان شلوغی‌های روزانه باعث به وجود آمدن آرامشی در وجودم شده است.

 

پست مرتبط: نظم شخصی چیست؟ + سخنرانی تد در مورد آینده‌نگری و برنامه‌ریزی برای آن

 

۸. افزایش اعتمادبه‌نفس

با مطالعه کتاب‌های مختلف در زمینه‌های متنوع علاوه بر اینکه در اطلاعات زیادی کسب کرده و صاحب‌نظر می‌شویم، قدرت سخنوری و دایره واژگان ما هم گسترش می‌یابد و این کار موجب می‌شود که اعتمادبه‌نفس ما بهبود یابد.

 

جمع‌بندی

در این پست سعی کردم به‌صورت خلاصه به مهم‌ترین محاسن و مزایای مطالعه روزانه اشاره‌کنم. مطمئناً عادت کردن به مطالعه منظم روزانه دستاوردهای بسیار بیشتری برای ما خواهد داشت و علاوه بر آن در نگاه کلان این اقدام باعث توسعه فرهنگی و آگاهی مردم نیز خواهد شد که پیش‌نیاز توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

 

پست مرتبط: آیا شما هم مشکل کمبود زمان دارید؟

 

تأثیر مطالعه بر فکر و ذهن ما

در ادامه می‌توانید ویدئوی یک سخنرانی تد را مشاهده کنید که در آن دختری از کشور چین از رؤیاهای نابود شده خودش، تأثیرات مطالعه بر فکر و ذهنش و دستاوردهایی که از آن طریق  کسب کرده، سخن می‌گوید و نکات قابل‌تأملی را مطرح می‌کند.

پست مرتبط: تد چیست ؟ (همه چیز درباره کنفرانس های تد)

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *