۵ ویژگی یک تیتر خوب در وبلاگ نویسی

تیتر اصلی یک پست وبلاگ مهم‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین بخش در جذب مخاطب و ترغیب او برای کلیک بر روی مطلب و مطالعه آن است.

در واقع هدف اصلی وبلاگ نویس از نوشتن تیتر اصلی، ترغیب مخاطب به مطالعه سطر اول پست وبلاگش است.

تکنیک‌های مختلفی برای نوشتن تیتر اصلی پست وبلاگ وجود دارد که من هم قبلاً مطالبی در مورد آن نوشته‌ام؛ اما هدف از نوشتن این یادداشت اشاره به اصلی‌ترین و مهم‌ترین ویژگی‌های یک تیتر خوب در وبلاگ نویسی است.

در ادامه این ویژگی‌ها را به اختصار توضیح خواهم داد.

یک تیتر خوب بایستی:

۱. ساده باشد

یک تیتر جذاب برای مخاطبان وبلاگ در درجه اول باید ساده و آسان‌فهم باشد. به این معنی که فرد با همان نگاه اول مفهوم کلی اشاره‌شده در تیتر را متوجه شده و هیچ نقطه ابهامی برای او وجود نداشته باشد.

مطمئناً وجود هرگونه ابهام، پیچیدگی، ناخوانایی و هر مانع دیگری که باعث خدشه‌دار شدن سادگی تیتر اصلی شود و فهم آن برای مخاطب دشوار باشد، شانس مطلب شما را برای خوانده شدن به میزان زیادی کاهش خواهد داد.

بنابراین سعی کنید تیتر اصلی را با استفاده از ساده‌ترین و واضح‌ترین کلمات بنویسید تا مخاطب با صرف کمترین تمرکز و توجه متوجه محتوای کلی پست شما بشود.

۲. جلب توجه کند

یک تیتر اصلی خوب باید در همان نگاه اول توجه مخاطب را در میان انواع تیترها و فراخوانی‌های مختلف که توسط محتواهای متعدد فضای وب صورت می‌گیرد، به خود جلب کند.

این کار می‌تواند از طریق یک ادعای بزرگ و شوکه کننده، عبارت بحث‌برانگیز، یا حتی یک تیتر مهم و ابهام‌برانگیز صورت گیرد.

نکته مهم در اینجا این است که اگر مطلب شما در ادامه نتواند انتظار مخاطبان را برآورده کند و مخاطبان به این نتیجه برسند که شما صرفاً با هدف کشاندن آنها به وبلاگتان این کار را انجام داده‌اید، اعتبار و جایگاه ذهنی شما نزد مخاطبان مخدوش خواهد شد و بازگرداندن مجدد آنها به وبلاگتان انرژی زیادی خواهد برد و شاید کاری نشدنی باشد.

بنابراین در کنار نوشتن یک تیتر جذاب و جلب‌کننده توجه، بایستی به تمامی ادعاهای خودتان جامه عمل بپوشانید مگر اینکه فقط نیاز به یک بار مراجعه مخاطب داشته باشید.

۳. پاسخگوی یک نیاز باشد

تأثیرگذارترین تیترهای اصلی آنهایی هستند که یکی از نیازهای مهم مخاطب در آن مطرح شده باشد و مخاطب با خواندن آن احساس کند که با مطالعه مطلب به یکی از نیازهایش پاسخ داده خواهد شد.

از این روز پست‌هایی با عنوان «چگونه …» و «چطور …» معمولاً در صدر صفحات اول نتایج موتورهای جستجو قرار می‌گیرند و مخاطبان زیادی را به خود جلب می‌کنند.

بنابراین سعی کنید در تیتر اصلی یکی از نیازها و خواسته‌های اصلی مخاطب را که در متن اصلی هم به آن پاسخ داده‌اید، به اختصار بیان کنید. در این صورت اصلی‌ترین مخاطبان هدف، پست شما را مطالعه خواهند کرد.

۴. توصیفی باشد

شاید برخی اوقات تیترهای مبهم باعث هدایت ترافیک قابل توجهی به وبلاگ شما شوند ولی در اصل تیترهایی در بلندمدت ترافیک بیشتری از مخاطبان را به وبلاگ شما جذب خواهند کرد که به صورت اختصاری و مفید، موضوع و مطالب بیان شده در پست‌هایتان را توصیف کنند.

البته نیازی نیست که تمامی موارد مطرح شده در نوشته شما در تیتر اصلی توضیح داده شده و بیان شوند ولی تیتر به ساده‌ترین و واضح‌ترین شکل ممکن باید بیان کننده موضوع و محتوای کلی مطلبتان باشد.

۵. از کلمات کلیدی در آن استفاده شده باشد

در کنار همه موارد گفته شده، در هنگام نوشتن پست وبلاگ بایستی همیشه نیم‌نگاهی هم به موتورهای جستجو و مباحث سئو داشته باشید. در غیر اینصورت به میزان زیادی از تعداد مخاطبانی که از طریق این موتورها به وبلاگ شما هدایت می‌شوند کاسته خواهد شد و در واقع بخشی از مخاطبان را که می‌توانستید داشته باشید، از دست خواهید داد.

به همین دلیل در تیتر اصلی هم بایستی سعی کنید از کلمات کلیدی استفاده کنید. این کار باعث افزایش شانس دیده شدن مطلب شما در رتبه‌های اول موتورهای جستجو و همچنین کلیک مخاطب بر روی آن برای مطالعه خواهد شد.

 

برآورده کردن و پیاده‌سازی تک‌تک موارد اشاره شده در یک تیتر کار آسانی نیست و بسیاری از اوقات لازم خواهد بود که ما بخش‌هایی از این توصیه‌ها را به نفع بخش‌های دیگر، کمتر رعایت کنیم و یا تماماً از آن چشم‌پوشی کنیم.

اما آشنایی با این موارد و آگاهی از آنها در حین نوشتن تیتر باعث خواهد شد که تا جای ممکن یک تیتر بهتر و جذاب‌تر بنویسیم.

به نظرم تیتر اصلی هر پست وبلاگی یک متن تبلیغی کوتاه و اختصاری برای مطلب نوشته شده است. به همین دلیل بایستی زمان و دقت کافی را برای نوشتن آن به خرج دهیم.

یادداشت‌هایی در وبلاگم نوشته‌ام که به نظرم حاوی نکات و محتوای بسیار خوب و کاربردی هستند (حداقل در مقایسه با سایر پست‌های پربازدید وبلاگ) ولی به دلیل نداشتن تیتر جذاب و مناسب، بسیار کمتر از سایر مطالبی که تیتر جذاب‌تری دارند، بازدید داشته‌اند و مورد توجه واقع شده‌اند.

از این رو اهمیت یک تیتر اصلی مناسب برای یک پست وبلاگ اگر بیشتر از محتوای آن نباشد، کمتر هم نیست.

 

عضویت در کانال تلگرامی روزنوشته ها

 

پیشنهاد می‌کنم بعد از این یادداشت و در ادامه نوشتارهای زیر را هم مطالعه کنید:

۱۲ عادت وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای

تفاوت وبلاگ و وبسایت چیست؟

مهارتی مهم برای وبلاگ نویسی منظم روزانه

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *