محتواگردی – ۱۲

در مجموعه پست‌های با عنوان محتواگردی قرار است به سراغ محتوای وبسایت‌های انگلیسی‌زبان در زمینه توسعه فردی برویم و هر هفته چند پست وبلاگی را با هم مرور کنیم.

۱. سرعت ثابت تفکر انسانی

اصولاً ما نمی‌توانیم سریع‌تر از یک مقدار مشخص فکر کنیم و اگر با هدف افزایش سرعت تفکر و تصمیم‌گیری، تلاش کنیم، به‌مرور شاهد کاهش کیفیت تصمیماتمان خواهیم بود.

کسانی هم هستند که برای افزایش کارایی مغزشان در طول روز به‌خصوص در کارهای فکری‌ای که انجام می‌دهند یک سری راهکارهای متفاوت به کار می‌بندند تا تفکر اثربخش‌تری داشته باشند:

حذف زمان‌های تلف شده، حذف فعالیت‌های غیرلازم از فهرست کارهای روزانه، بیدار ماندن تا دیروقت و انجام کار بیشتر، از جمله راهکارهای مرسوم برای افزایش کارایی فردی در طول روز هستند؛ اما در عمل چندان اثربخش نیستند.

راهکار اول احتمالاً برای یک کار فکری چندان تأثیرگذار نخواهد بود. چون ما زمان‌هایی برای استراحت فکری نیاز داریم و در این زمان‌ها هم فکر ما همچنان در حال فعالیت هست و داشتن چنین فرصت‌های برای گرفتن تصمیمات بهتر گاهی لازم و حتی ضرروی هست.

راهکار دوم فقط باعث خواهد شد که یک سری کارها به تعویق بیفتند.

در نهایت راهکار سوم فقط شاید برای یک یا چند شبِ محدود مفید باشد. در صورت استمرار، انرژی ما هر چه بیشتر تحلیل خواهد رفت و با مشکلات بزرگ‌تری مواجه خواهیم شد.

به نظر می‌رسد بهترین اقدام برای بهبود سرعت و کیفیت تفکر و تصمیم، آشنایی با یک سری تکنیک‌های تصمیم‌گیری و همچنین یادگیری هر چه بیشتر مدل‌های ذهنی باشد.

یادداشت کامل تیم فریس را می‌توانید از طریق لینک پایین مطالعه کنید.

Your Thinking Rate Is Fixed

 

۲. آیا می‌شود سخت‌تر از این هم کار کرد؟

اسکات یانگ معتقد است اگر ما در کنار ارزیابی میزان کار انجام شده و مدت‌زمان صرف شده برای انجام کار یک بعد سومی هم به ارزیابی‌های خودمان اضافه کنیم به احتمال زیاد دستاوردهای ارزشمندتری نصیبمان خواهد شد. این بعد سوم میزان تلاش صرف شده برای انجام کارهاست.

به علل مختلف ما همیشه حداکثر تلاش ممکن را در حین انجام یک تَسک به کار نمی‌بندیم. در واقع ازآنجایی‌که تلاش صرف شده برای انجام کاری معمولاً قابل اندازه‌گیری توسط کارفرمایان نیست، به کار بستن تلاش حداکثری در انجام یک کار باعث بالا رفتن انتظارات آنان خواهد شد. از طرفی چنین رویکردی بسیاری از اوقات دستاورد قابل توجهی هم نصیبمان نخواهد کرد. به همین دلیل ما انگیزه چندانی برای حداکثرسازی این مؤلفه در انجام کارها نداریم.

اما یانگ معتقد است اگر توجه بیشتری به این مؤلفه بکنیم و حداقل به شکلی دوره‌ای و در زمان‌های مختلف روز و در هنگام انجام کارهای کلیدی و مهم، حواسمان به شدت انجام کار و تلاشی که صرفش می‌کنیم باشد، در این صورت بازدهی و کیفیت کارمان به‌مرور افزایش خواهد یافت و دستاوردهای ارزشمندی نصیبمان خواهد شد. برای رسیدن به چنین هدفی کافی است اولاً مدت‌زمان‌هایی را که می‌خواهیم تلاش حداکثری بکنیم، محدود و مشخص سازیم و دوم اینکه زمینه را برای رسیدن به این هدف آماده کنیم.

از طریق لینک پایین می‌توانید نسخه اصلی این مقاله را مطالعه کنید.

How Hard Should You Work?

 

۳. به زمان بیشتر از پول اهمیت دهید تا شادمان‌تر باشید

Ashley Whillans استاد مدرسه کسب‌وکار هاروارد در کتاب خود به این موضوع اشاره می‌کند که بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که به زمان و اوقات فراغت خودشان بیش از پول و کسب درآمد اهمیت می‌دهند، شادمان‌تر هستند و زندگی بهتری دارند.

او ادعا می‌کند شواهد علمی متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه اولویت بالاتر زمان بر پول باعث داشتن رضایت بیشتر از زندگی در افراد خواهد شد.

از جمله توصیه‌هایی که او برای رسیدن به این هدف پیشنهاد می‌دهد، مدیریت هر چه بهتر زمان‌های روزمره، حذف فعالیت‌های نه‌چندان خوشایند از برنامه روزانه و در نهایت انجام کارهای لذت‌بخش در اوقات فراغت هست.

برای مطالعه یادداشت اصلی بر روی لینک پایین کلیک کنید.

Harvard professor: Focusing on time instead of money can make you happier

 

پیشنهاد می‌کنم بعد از این یادداشت و در ادامه، نوشتارهای زیر را مطالعه کنید:

محتواگردی – ۹

محتواگردی – ۱۰

محتواگردی – ۱۱

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *