۱۰ روش یافتن موضوع برای نوشتن های روزانه

 یافتن موضوع برای نوشتن

نویسنده حرفه‌ای نویسنده‌ای هست که همیشه و در همه حال، حتی زمان‌هایی که دوست ندارد، بتواند بنویسد.

ولی مشکل اصلی یافتن موضوعی برای نوشتن است.

وقتی تصمیم می‌گیریم بنویسیم، از چه چیزی باید بنویسیم؟

بسیاری از اوقات اتفاق می‌افتد که تصمیم به نوشتن می‌گیریم و پشت میز می‌نشینیم ولی موضوع و مطلبی به ذهنمان نمی‌رسد.

پس راه‌حل چیست؟

در ادامه سعی کرده‌ام ۱۰ روش را که می‌توانند باعث شوند تا موضوعاتی برای نوشتن در ذهن و فکر ما به وجود بیایند توضیح دهم.

 

پست مرتبط: ۷ توصیه برای نویسندگی موفق

 

۱. فقط بنویسید

پشت میزتان بنشینید و هر آنچه به ذهنتان می‌رسد بنویسید. در مورد هر چیزی، هرجایی، هر اتفاقی که دوست دارید بنویسید.

نویسندگی یعنی تمرین و این تمرین کردن است که هرکسی را به یک نویسنده خوب تبدیل می‌کند.

همان‌طور که برای هر مهارتی نیاز به تمرین است برای نویسندگی هم باید تمرین کرد. باید برون‌ریزی ذهنی انجام داد و تمام افکار و ذهنیات را بر روی کاغذ آورد. تنها از این طریق است که می‌توان در این کار مهارت کسب کرده و بهترین متن‌ها را نوشت.

لزومی ندارد همه نوشته‌های شما توسط دیگران خوانده شوند. پس شما هم نباید هر آنچه می‌نویسید برای مطالعه مخاطبانتان و یا فرد خاصی باشد. فقط بنویسید.

همان‌طور که یک خواننده قبل از اجرای کنسرتش ساعت‌ها و روزها و ماه‌ها تمرین می‌کند تا یک بار برای چند ساعت بر روی صحنه برود، همان‌طور که یک دونده ماه‌ها و سال‌ها بر روی پیست دوومیدانی به‌تنهایی می‌دود و تمرین می‌کند تا یک بار در مسابقات بر روی پیست اصلی برود و در مقابل تشویق طرفدارانش بدود، یک نویسنده هم باید همواره تمرین کند و ممارست به خرج دهد تا بتواند درنهایت یک متن خوب برای مخاطبینش بنویسد.

نوشته‌های عالی و تحسین‌برانگیز از دل همین نوشتن‌های بی‌هدف بیرون می‌آیند. بنابراین برای نویسنده شدن سعی کنید هر آنچه به ذهنتان می‌رسد بنویسید.

 

پست مرتبط:  درسهایی از یک نویسنده بزرگ

 

۲. فهرستی از موضوعات تهیه کنید

روش دیگری که برای یافتن موضوعی برای نوشتن مفید است، داشتن فهرستی از موضوعات مختلف است. یک دفترچه برای این کار در نظر بگیرید که همیشه همراهتان باشد و یا فایل خاصی را در یکی از نرم‌افزارهای یادداشت‌برداری گوشی تلفن همراهتان برای این کار ایجاد کنید.

خودتان را ملزم به این کنید که هر روز حداقل ده موضوع در این دفترچه یا فایل یادداشت کنید. درصورتی‌که این دفترچه را همیشه همراه خودتان داشته باشید، در طول روز و با مشاهده اتفاقات و صحنه‌های اطرافتان، موضوعات خوبی به ذهنتان خواهند رسید که قابل یادداشت کردن هستند.

بعد از مدتی شما تعداد زیادی موضوع برای نوشتن خواهید داشت.

 

پست مرتبط:  ۷ نکته برای نوشتن مؤثر

 

۳. از پیشنهاد‌های دیگران برای انتخاب موضوع استفاده کنید

وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های آموزشی مختلفی، فهرستی از موضوعات را برای نوشتن و وبلاگ نویسی پیشنهاد کرده‌اند. با یک جستجوی ساده می‌توانید تعداد زیادی از لیست پیشنهادات را بیابید. یکی از جامع‌ترین و کامل‌ترین این فهرست‌ها، ایده‌های پیشنهادی متمم برای وبلاگ‌نویسی است که برای پیدا کردن ایده برای نوشتن می‌تواند مفید باشد.

 

پست مرتبط:  ۱۰ اصل مهم در نویسندگی

 

۴. شبکه‌های اجتماعی

در همین وبلاگ بارها در مورد پرهیز از اتلاف وقت در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌ام. ولی همه ما روزانه زمان‌هایی را در این شبکه‌ها صرف می‌کنیم. یکی از استفاده‌های مفیدی که از مطالب و محتوای موجود در این شبکه‌ها می‌توان کرد، ایده گرفتن از آن برای نوشتن است.

ما هرروز هزاران مطلب و جمله قصار در مورد موضوعات مختلف در اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و … مطالعه می‌کنیم. هرکدام از این مطالب می‌تواند یک موضوع یا ایده‌ برای نوشتن هزاران کلمه باشد.

 

پست مرتبط:  سه گام برای نوشتن روزانه

 

۵. ورزش کنید

به نظر می‌رسد با افزایش فعالیت فیزیکی بدن فعالیت مغزی هم افزایش می‌یابد و فکر و ذهن بهتر کار می‌کند.

بسیاری از نویسندگان و افراد موفق ادعا دارند خیلی از ایده‌های خوب و ارزشمند در هنگام پیاده‌روی و دویدن به ذهنشان رسیده است.

بنابراین سعی کنید هر روز نیم ساعت پیاده‌روی کنید و در هنگام پیاده‌روی موضوعاتی را که به ذهنتان می‌رسد یادداشت‌برداری کنید.

 

پست مرتبط:  چگونه یک نویسنده خوب شویم؟

 

۶. مطالعه کنید

یکی از راه‌های اثربخش یادگیری نوشتن، مطالعه نوشته‌های نویسندگان دیگر است.

برای این کار تا می‌توانید کتاب، شعر، مجله، روزنامه، وبلاگ و … بخوانید.

در صورت مطالعه نوشته‌های دیگران علاوه بر اینکه می‌توان از آنان آموخت، موضوعات مختلفی هم برای نوشتن به ذهنمان خواهد رسید.

یکی از موضوعات جذاب برای نوشتن‌های روزانه، نوشتن خلاصه مطالعات و آموخته‌ها و همچنین مطالبی است که در هنگام مطالعه به ذهنمان رسیده است.

همچنین می‌توان مطالبی در نقد مطالعات انجام‌شده هم نوشت.

 

پست مرتبط:  معرفی کتاب «بهتر بنویسیم»

 

۷. فیلم ببینید

دیدن فیلم هم یکی از روش‌های یافتن ایده‌های خوب برای نوشتن است.

با تماشای فیلم، علاوه بر اینکه به خودمان استراحت می‌دهیم، موضوعات خوب و جذابی هم برای نوشتن به ذهنمان می‌رسد.

 

پست مرتبط:  شجاعت در نویسندگی

 

۸. از آثار تاریخی و هنری بازدید کنید

یکی دیگر از روش‌های یافتن ایده‌هایی برای نوشتن، دیدن آثار هنری دیگر هنرمندان است.

بازدید از یک گالری نقاشی یا خطاطی، دیدن آثار یک عکاس، بازدید از یک موزه و … می‌تواند بسیار الهام‌بخش باشد و باعث شود موضوعات بسیار خوب و جذابی برای نوشتن به ذهنمان برسد.

۹. به موسیقی گوش دهید

یکی از ابزارهای کسب آرامش روحی و روانی و دور شدن از سروصداهای مزاحم روزانه، گوش دادن به موسیقی است. علاوه بر این با این کار ایده‌های خوبی برای نوشتن پیدا خواهید کرد.

بنابراین سعی کنید سبک موسیقی موردعلاقه خودتان را پیدا کرده و در طول روز زمانی را برای گوش دادن به آن سبک موسیقی اختصاص دهید.

 

پست مرتبط:  معرفی کتاب «برای نویسنده شدن»

 

۱۰. با دوستانتان گفتگو کنید

هرکدام از ما چند دوست بسیار نزدیک و صمیمی داریم. هم‌نشینی و صحبت با این دوستان علاوه بر اینکه می‌تواند اوقات خوشی را برای ما رقم بزند، باعث می‌شود بتوانیم از میان صحبت‌ها و درد دل‌ کردن‌های آن‌ها، موضوعات و بهانه‌های خوبی برای نوشتن بیابیم.

جمع‌بندی

در این نوشته سعی کردم، روش‌هایی را برای یافتن موضوعات مناسب برای نوشتن معرفی کنم. البته من خودم برای نوشتن‌های روزانه بیشتر از همان روش اول استفاده می‌کنم و به نظرم بهترین روش هم هست ولی سایر روش‌ها هم می‌توانند متن‌های بسیار جذاب و مفیدی را به وجود بیاورند.

در این میان نوشتن بسیار مهم‌تر و تعیین‌کننده‌تر از موضوع نوشته است. بنابراین سعی کنید هر روز بنویسید. در ضمن نیازی به اینکه کسی نوشته‌های شما را بخواند نیست.

خیلی خوشحال خواهم شد اگر روش‌های شما را هم برای یافتن موضوع برای نوشتن‌های روزانه مطالعه کنم. اگر روشی غیر از روش‌های گفته‌شده به ذهنتان می‌رسد یا تجربیاتی در این زمینه دارید، برای مطالعه من و سایر دوستان می‌توانید در پایین این پست برایمان بنویسید.

 

پست مرتبط:  میراث باارزش

 

یک سخنرانی تد در مورد نوشتن و مطالعه

در ادامه می‌توانید یک سخنرانی کوتاه تد را ببینید که در مورد یکی از مزایای مطالعه کتاب و اینکه چگونه می‌توانیم با این کار سال‌های نزیسته عمرمان را پیش‌بینی کنیم، است.

 

پی‌نوشت: اخیراً در پست‌های روزانه‌ام سعی می‌کنم در انتهای هر پست، ویدئویی مرتبط با موضوع آن پست قرار دهم که هم تنوعی در شکل محتوا باشد و هم اینکه شاید موارد مفید عنوان‌شده در ویدئو برای شما مفید واقع گردد. اتفاقاً بازخوردهای خوبی در این خصوص دریافت کرده‌ام.

درصورتی‌که شما هم‌نظر یا پیشنهادی در این مورد دارید، خوشحال خواهم شد اگر برایم در پایین این پست بنویسید.

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

10 دیدگاه

  1. سلام به شما
    سپاس از نکات ارزنده ای که اشاره کردین
    یک مورد دیگر که برای بنده الهام بخش است و به قولی دستم را گرم می کند برای نوشتن ، تصویر است ، تصویرهای مختلف میتوانند ایده و الهامات زیادی برای یک نویسنده ایجاد کنند و تبدیل شوند به تصویر نوشته …
    تصویر خاصی مورد نظر نیست و میتوان در باره هر چیزی در اینترنت جستجو کرد و بر اساس آن به یک نوشته زیبا و معنادار رسید
    با سپاس و آرزوی موفقیت

    1. سلام
      ببخشید من یه سوال داشتم اگه کسی به نوشتن علاقه داشته باشه و بنویسه امکان داره به دلیل کم بودن سنش اجازه منتشر شدن مطالب نوشته شده رو نداشته باشه ؟

  2. من با یه سایت آشنا شدم که میتونیم نوشته هامون رو توی اون انتشار بدیم. به نظر شما چنین سایت هایی چقدر میتونند به نویسنده شدن ما کمک کنند؟
    من خودم خیلی دوست دارم نوشته هام خونده بشم.
    لینک سایت اینه:
    http://comewrite.ir/

    1. دوست عزیز،
      نوشتن در هر جایی و به هر بهانه‌ای می‌تونه باعث بهبود توانایی و مهارت ما در اون بشه. مهم داشتن پشتکار، تداوم و نظم در نوشتن‌های روزانه هست.
      ولی اگه می‌خواین نوشته‌هاتون خونده بشن، به نظرم سایت‌های بهتر و معتبرتری وجود دارن.
      از جمله «ویرگول» که مخاطبان بیشتری هم داره و امکانات و فضای بهتری هم ارائه می‌ده.
      البته سرویس‌های رایگان بلاگ هم وجود دارن.
      ولی پیشنهاد من به شما راه‌اندازی وبلاگ شخصی مستقل و نوشتن در اون هست.
      به نظرم این روش خیلی اثربخش‌تر و ماندگارتر از سایر روش‌هاست.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *